Akoestiek op het kantoor verbeteren

Lawaai of overmatig geluid kan erg lastig zijn. Wellicht kun je je niet concentreren omdat je de telefoongesprekken van je collega letterlijk kunt volgen of omdat er te veel geluid is door de grote hoeveelheid mensen in een ruimte. Een andere oorzaak kan zijn dat het te lang duurt voordat het geluid dooft. Het klinkt als een grote holle ruimte. De akoestiek op het kantoor kan op verschillende manieren verbeterd worden. Als het geluid te lang rond zingt in een ruimte is het zaak om geluidsabsorberende materialen toe te voegen. Dan kan bijvoorbeeld door middel van een plantenwand of meerdere kantoorplanten. Daarmee voegen we een grote oppervlakte absorberende materialen in de ruimte die zorgen voor geluidsabsoptie. Welke oppervlakte nodig is, is afhankelijk van de grootte van de ruimte en de aanwezige materialen. Op basis van die gegevens berekent Planting Power hoeveel plantenwanden of moswanden nodig zijn.

Wanneer er sprake is van veel geluid kan er (ondank dat het snel genoeg dooft) toch sprake zijn van overlast.
Een oplossing kan zijn om (hoe gek het ook klinkt) geluid toe te voegen. Bijvoorbeeld door een waterwand in te zetten. Door het geruis van het water (een natuurlijk geluid waaraan je binnen 5 minuten bent gewend) is het overlast gevende geluid nog wel hoorbaar maar niet meer verstaanbaar. Daardoor trekt het niet de aandacht en gaat het geluid als het ware langs je heen en wordt de aandacht er niet meer op gevestigd. Dit is een beproefde methode; het werkt echt!

De natuurlijke akoestiek oplossingen van Planting Power zorgen ervoor dat geluidproblematiek tot het verleden behoort.
Vraag ons naar de mogelijkheden.

Gerelateerd in ons aanbod

Gerelateerd in onze kennisbank

Kunnen planten geluid absorberen?

Jazeker. Planten zijn heel goed in het absorberen van geluid. Het maakt niet uit in de ruimte waar de planten staan; ze doen het altijd.

Hoeveel planten heb ik nodig?

Dat is afhankelijk van de grootte van de ruimte en de gebruikte materialen. Naast planten worden ook moswanden vaak ingezet voor geluidsabsorptie door de hoge absorptiewaarde.

Mijn collega maakt veel lawaai; hebben jullie een oplossing?

Absoluut. Zelfs voor de meest lastige collega’s hebben we (akoestische) oplossingen. 😉