Luchtzuivering

Als mens ademen we zuurstof in en kooldioxide uit. In gebouwen waarin geen efficiƫnte ventilatie plaatsvindt kan de concentratie daarom snel oplopen. In metingen die Planting Power heeft uitgevoerd zijn waarden gemeten van meer dan 2000 PPM. Uitgebreid onderzoek van de Harvard University heeft laten zien dat een verdubbeling van de natuurlijke basiswaarde van 400 PPM al duidelijke negatieve effecten heeft op het cognitieve vermogen van mensen. Bij waarden boven 1200 PPM is de cognitie van mensen in de ruimte gereduceerd tot 20%, worden er veel reken- en typefouten gemaakt en worden mensen duf, voelen zich vermoeid en krijgen hoofdpijn en prikkende ogen.
Groene bladeren nemen kooldioxide op uit de lucht en geven zuurstof af aan de lucht. Hoe meer planten er aanwezig zijn in een ruimte, hoe meer koolstofdioxide zal worden opgenomen en daarmee zal de CO2 concentratie dalen. Hoeveel planten er nodig zijn in een ruimte is afhankelijk van de hoogte van de CO2 concentratie. Graag adviseren wij wat in jouw situatie het beste is.

Gerelateerd in ons aanbod

Gerelateerd in onze kennisbank

Is CO2 gevaarlijk?

Een hogere concentratie kan vervelende gezondheidsklachten geven maar in de concentraties zoals wij die kennen in de binnenruimte is CO2 niet gevaarlijk. Het makkelijkst te herkennen symptoom is dat iedereen in een ruimte rond 14.00-16.00 uur zit weg te dutten in dufheid. Vanaf 8.000 PPM is CO2 wel degelijk dodelijk.

Welke CO2 concentratie is het beste?

Voor de binnenruimte is een concentratie tussen 400 en 600 PPM is een acceptabele waarde. Lager is beter; hoger liever niet. Op dit moment is de CO2 concentratie in de buitenlucht 412 PPM.
Heb je te maken met concentraties in de binnenruimte die hoger zijn dan 1.000 PPM, kom dan in actie en neen contact met ons op.

Hoe kan ik CO2 het beste meten?

Er zijn veel huis-, tuin- en keuken meters die de CO2 concentratie in de lucht kunnen meten en zijn op veel plaatsen en websites te koop. We hebben echter gezien dat niet alle sensoren even betrouwbaar zijn.
Om zekerheid te krijgen is het aan te bevelen om een goede sensor te installeren.
Kijk hiervoor bij
Lange Termijn Sensoring.