Wat zijn plantenwanden?

Een plantenwand, ook wel bekend als verticale tuin, is de perfecte oplossing voor bedrijven met relatief weinig plek op de vloer of die echt iets unieks willen neerzetten. Deze echte eyecatcher bestaat uit een volledig groen oppervlak op een relatief klein stuk muur en is een ware toevoeging aan iedere ruimte.

Welke soorten plantenwanden zijn er?

Bij Planting Power hebben we diverse plantenwanden verkrijgbaar, zodat er voor ieder bedrijf een passende oplossing te vinden is. We vertellen je graag meer over onze plantenwanden.

De PP Next Livingwalls is een modulair systeem en kan zonder water aan- en afvoer geplaatst worden in ieder kantoor. Leverbaar in bijna iedere maat. Daarnaast hebben we de LivePanel plantenwand, een modulair systeem bestaande uit diverse watergoten en plantcassettes. Verkrijgbaar met prachtige omlijstingen en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. We hebben ook een vrijstaande plantenwand, de Respira. De Respira is een filtert en bevochtigt de lucht.

Hoeveel tijd & moeite kost het onderhouden van een plantenwand op kantoor?

Afhankelijk van welk type plantenwand je kiest kan dit verschillen. Sommige plantenwanden in ons assortiment zijn zelfvoorzienend door een geïntegreerd systeem van water af- en toevoer. Anderen vergen eens in de zoveel tijd lichtelijk onderhoud. Vraag een brochure aan voor meer informatie over het onderhouden van plantenwanden.

Wat zijn de voordelen van een groene wand op kantoor?

Het hebben van één of meer plantenwanden brengt diverse voordelen met zich mee. Om te beginnen geeft het een kantoorruimte of receptie een levendige en gezonde uitstraling. Niet alleen bevordert dit de gehele uitstraling, maar creëert het ook een prettige omgeving om in te zijn. Daarbij zorgt een plantenwand op kantoor voor een gezonder klimaat door een verbeterde luchtvochtigheid. De planten nemen de schadelijke stoffen op uit de kantoorruimte