FAQ

FAQ

Wat is hydrocultuur?

Het is een watergeefsysteem waarbij geen aarde in de plantenbak aanwezig is. De plant heeft uitsluitend waterwortels die in staat zijn om water en voedingsstoffen op te nemen. Dit systeem kan volstaan met een watersuppletie van eens per maand.
Tegenwoordig worden behalve hydrocultuur ook andere watergeefsystemen gebruikt. Dat biedt de mogelijkheid om een breder assortiment planten te gebruiken.

Hoe vaak wordt het onderhoud uitgevoerd?

In de regel wordt eens per vier weken het onderhoud uitgevoerd.  Deze interval is voldoende voor het volledige onderhoud. U wordt hierover in de voorafgaande week per email geïnformeerd. U hoeft de planten dus zelf geen water te geven.

Hebben kantoorplanten effect op het binnenklimaat?

Absoluut! Planten ademen zoals mensen dag en nacht. De schadelijke stoffen die zich in de lucht bevinden worden door de planten opgenomen, naar de wortels afgevoerd en daar door de aanwezige plantenbacteriën afgebroken.

Wanneer de plant uitademt, ademt deze ook vocht uit. Het grootste deel van het toegevoegde gietwater wordt door de plant verdampt. Dit kan voor een flinke plant wel oplopen tot 2 liter per week. Met een ideale kantoorbeplanting kan zo een lage relatieve luchtvochtigheid wat worden verhoogd.

Tot slot is het psychologische effect van planten erg belangrijk.

Kijk ook op de pagina Cases

Is professionele beplanting beter dan planten uit het tuincentrum?

Planting Power garandeert de geleverde beplanting altijd langdurig. Dat betekent dat het uitgangsmateriaal topkwaliteit moet zijn. Hieraan wordt dus iedere dag de hoogste prioriteit gegeven. Daarbij adviseert Planting Power op uw locatie over de beste standplaats. Dit resulteert erin dat een professionele beplanting, mits deze ook professioneel wordt onderhouden, een erg lange levensduur heeft.

Kan ik het plantenonderhoud ook zelf doen?

Plantenonderhoud in de kantooromgeving is vakwerk. Iedere plant heeft haar eigen onderhoud specificatie die ook nog verandert per jaargetijde en standplaats. Daarbij is onderhoud meer dan alleen “water geven”.

De ervaring heeft geleerd dat het geen goed idee is om zelf het onderhoud te doen omdat de kwaliteit van de beplanting sneller achteruit gaat.

De watermeter staat laag; wat moet ik doen?

Helemaal niets! Het is voor een hydrocultuur plant goed om zo af en toe helemaal droog te staan. Dit voorkomt verslijming van het wortelgestel. Zelf water toedienen is dus nooit een goed idee! De servicemedewerkers van Planting Power voorzien de plant iedere vier weken van precies de juiste hoeveelheid water en voeding.

Kan ik een planten zelf verplaatsen?

Planting Power is in veel gevallen geheel verantwoordelijk voor de beplanting.

We willen dan ook graag in overleg met u zoeken naar een passende oplossing voor de te verplaatsen plant.

Iedere vier weken is de servicemedewerker van Planting Power aanwezig voor het onderhoud. Met hem/haar kunt u de gewenste verplaatsing bespreken. De servicemedewerker zal de verplaatsing dan voor u uitvoeren.

Laat ook de kracht van planten werken in je bedrijf

Goede luchtvochtigheid

Geluidsabsorptie

Gezonde en schone lucht

Minder ziekteverzuim