Plantenwanden en RV

Plantenwanden zijn goed voor de luchtvochtigheid

In de kantoorbeplanting zijn plantenwanden een relatief nieuw fenomeen. Zo’n 5 jaar geleden werden de eerste pogingen gedaan om beplanting verticaal te positioneren.
Op dit moment zijn er een tiental verschillende systemen, allemaal met hun voors en tegens. Al dan niet met een automatisch bevloeiingssysteem.

Als definitie van een plantenwand zou je kunnen zeggen: heel veel planten op een relatief klein oppervlak.

Gemiddeld tref je in een plantenwand rond de 30 planten per vierkante meter. Een beetje wand van 10 m2 behuist dus al snel 300 planten.
Dat is een behoorlijke groenmassa; ook als je het vergelijkt met de reguliere interieurbeplanting. Zeker als je je realiseert dat voor een plantenwand van 10mslechts een reguliere kantoormuur benodigd is van 4 meter lang. Die is in ieder kantoor wel te vinden. De ruimte in het kantoor om er 20 grote planten te plaatsen (het equivalent van 10m2 plantenwand) zal een stuk lastiger zijn.

De afgifte van vocht aan de lucht en zuivering van de lucht in het kantoor zijn ook navenant groter dan bij een reguliere beplanting.
De investering is hoger maar het rendement in mate van gezondheidsbevordering op de werkplek is de overweging meer dan waard.

Met het investeren in een plantenwand investeer je in een positieve werkbeleving en luchtbehandeling vanuit groene intelligentie.

Dat noemen we Planting Power